NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

 

 

De eindejaars “Kerstloop”.

 

 

Op donderdag 20 december 2007 verzamelde zich ongeveer 40 mensen bij Robey’s Gym om die avond naar Zevenhoven en terug te lopen. Had ik al eerder gedaan en dat zou deze avond toch iets anders worden.

 

Voor het eerst in mijn leven zag ik “Paling”. Van hem gehoord had ik al,maar wie het was wist ik niet. Wie dan ook die bijnaam voor hem verzonnen heeft is in mijn ogen blind of heeft zelf nog nooit een paling gezien. Hij lijkt er niet op! Ik ben er maar niet op ingegaan want Lia wilde aandacht en spreek haar dan absoluut niet tegen. Gelukkig had ze deze avond haar zweepje niet met haar mee genomen, maar toch….

 

We vertrokken en Fred op de fiets maakte al flitsend foto’s althans bliksem was het niet. 

Het was een prima avond, droog, geen wind en bijna volle maan. Dat scheelt, vooral bij mij.

De eerste helft naar Zevenhoven ging als een speer. Ik liep met Marjolein en die houdt een stevig constant tempo.

 

De ouders van Lia met haar zusje stonden klaar met drank en we konden terug de donkere avond in. Je moet trouwens Lia’s familie niet overslaan te vragen om daar volgend jaar weer te staan, want dan zijn ze uiterst beledigd. Lia zou het onthouden, zei ze.

 

Ik liep weer mee met Marjolein en kort daarna kwam Diana daarbij. Ik had te weinig lucht om wat leuks te vertellen op het verzoek van Diana. Maar het haasje kwam al in zicht en we draaide richting Nieuwkoop. Het tempo bij mij ging wat trager, ik zag dat omdat Marjolein inhield. Gelukkig kwam Lia na enkele kilometers langszij en spoorde de beide meiden aan om de pas te versnellen. Lia en ik liepen al keuvelend (vooral Lia, ik hield het bij korte zinnetjes) samen door naar het Hof van Nieuwkoop de Dulen op. Met haar naast me ging het weer goed en in haar ogen was er duidelijk verbetering ten opzichte van vorig jaar te zien. Ik was al blij dat ik met haar kon meelopen (dacht ik)

 

Bij aankomst had Annemiek heerlijke koekjes gebakken en de Glühwein smaakte opperbest. Het was gezellig en we vertelden elkaar onze plannen voor de kerstvakantie.

Heer Wijfjes was als eerste aangekomen. Gefeliciteerd

Ik was de laatste, maar ik liep de laatste kilometers naast een engel. En dat is mij veel meer waard.

 

Veel loopplezier en al wat goed is in 2008.

 

John

 

klaren@viba.nl