NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

 

 

  Voor de 4e keer hebben Franka en ik de VU gebouwenloop gedaan op 24 oktober.
Deze loop wordt door het ziekenhuis georganiseerd om voor een fonds geld in te zamelen. Dit jaar hebben we gelopen voor het onderzoek naar de bewegingsmogelijkheden voor kinderen met spierziekten.

  Het parcours is ieder jaar weer aangepast aan de eeuwige bouwactiviteiten van het ziekenhuis, maar elk jaar starten we in de hortus die achter het ziekenhuis ligt, en gaan we via de ondergrondse parkeergarages naar het poligebouw waar we een aantal etages rondlopen. Die etages bereik je alleen met trappen, dus dat maakt deze loop zo anders dan anders. Ook de enorme temperatuursverschillen geven een extra dimensie aan dit feest! We eindigen altijd via een verpleegafdeling en een passage langs het mortuarium weer buiten. Daar is de mogelijkheid om een 2e ronde te doen, zodat je in totaal 10 km loopt. Maar Franka en ik, wij doen al 4 jaar 5 km en dat is ook genoeg voor ons dames op leeftijd. Omdat Franka het reuze makkelijk vindt als ik haar inschrijf, doe ik dit al jaren voor alle loopjes die we samen doen.

 

VU MC gebouwenloop Annemieke en Franka 1

  Vorig jaar had ze voor het eerst iets te mopperen, haar nummer (502) kwam na mijn nummer (501), dus was ik zelf belangrijker dan zij, volgens haar! Dus dit jaar schreef ik eerst Franka in, want ik ben een beetje bang van haar, en daarna pas mezelf. Vorige week tijdens de training hebben we afgesproken, het werd voor Franka alleen allemaal krap qua tijd. dus beloofde ik ook alvast haar startnummer op te halen. Zo gezegd zo gedaan en om half elf kwam ze binnen stuiven, pakte de envelop van mij aan, speldde haar rugnummer op, en we gingen naar de warming up.

  Om 11 uur begonnen we weer aan ons loopje. lekker samen, gezellig. Franka kent ook iedereen want elke drankpost, ehbo-er, verkeersregelaar, medelopers en het publiek wordt door haar gegroet, bedankt en soms maakt ze nog wel eens een grapje met ze. Ondertussen voert ze met mij, die hijgend door die gangen rent, een gesprek gaande over bijvoorbeeld Emiel Ratelband. Nou zelf is ze ook een ratelband, want wat kan dat mens kletsen! Dan bepaalt ze ook nog eens een tempo waarvan ik denk, kan het allemaal wat minder, ik word ook een dagje ouder!

 

VU MC gebouwenloop Annemieke en Franka 2
In ieder geval we naderen het einde van ons loopje, zet tante dora een sprintje in, die ik niet meer volgen kan! maar.... bij de finish roept die speaker, goed zo Annemieke Reuvecamp, je gaat lekker, daar ga je finishen in een mooie tijd. nee roept Franka, ik ben Annemieke niet, ik ben Franka!!!! nee hoor zegt die man, jij bent Annemiek, dat staat hier op mijn lijst! Toen keek ze achterom, waar ik aan kwam sukkelen, 4 seconden later dan zij! Heb jij dat gedaan, kreng? ehum zei ik!

  Zo zijn we gefinished in 31.07 en 31.11. en volgend jaar weer!

  gr Annemieke

 

VU MC gebouwenloop Algemeen