NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

 

  Wat een mooi verhaal en wat een prestatie. Goed gedaan Brent !

 ------------------------------------------------------------------------------------------

  Ik werd gemotiveerd wakker op de dag van de loop, maar helaas moest ik eerst nog even werken tot half 12 . Toen ben ik snel naar huis gefietst en ben gelijk begonnen met voorbereiden.

Toen we aankwamen hadden we nog een half uur om warm te lopen hier hebben wij dan ook goed gebruik van gemaakt. Ook bedacht ik gelijk mijn strijdplan die luidde ”rustig beginnen de eerste twee kilometers met ongeveer een tijd van 8.20 dus zo’n 4.10/ km en daarna langzaamaan versnellen ” op deze manier had ik ook in mijdrecht gelopen en dat verliep prima.

Toen we gestart waren merkte ik eigenlijk gelijk al dat ik veel te hard ging vergeleken met in mijdrecht de doorkomst bij de 1e km was dan ook in 3.45 toen heb ik bij mezelf gedacht wat rust nemen dat deed ik dan ook. Inmiddels liep ik ongeveer op de 7e plaats en de ademhaling begon goed te verlopen ook liep ik mensen voorbij die net daarvoor bij me weggelopen waren maar zichzelf op hadden geblazen.

Na 2 kilometer kwam ik erachter dat ik goede benen had en ik liep richting de kopgroep (deze bestond uit 5 mannen) en 20 meter voor de kopgroep liep nog een man. Toen ik eenmaal bij de achtervolgende groep zat merkte ik dat sommige leden van de groep niet zo best meer liepen en toen heb ik dus ook een versnelling ingezet. 2 mannen volgde en 1 van de 2 ging op kop lopen. na 4 km ging deze man ook versnellen eerst moest de een van onze groep lossen en uiteindelijk ben ik ook eigen tempo gaan lopen. Op 4,5 km had ik een achterstand van ongeveer 10 meter maar geleidelijk aan liep ik het weer dicht want hij begon ook een beetje in te zakken. De koploper liep nu ongeveer 30 m voor.

Nu brak het gedeelte langs het kanaal aan dit was een lekker gedeelte, want de wind was hier recht in de rug het tempo ging dan ook omhoog, maar helaas ging de man met wie ik al een tijdje liep drinken en ik had besloten niets te drinken dus toen uiteindelijk was het een gat van 20 meter geworden, maar toen begon de ramp want ik liep nu in mijn eentje en ik vond de weg nogal slecht aangegeven en je raadt het al ...
... Ik liep fout…… na een bruggetje moest je eigenlijk weer gelijk links naar beneden waar ik rechtdoor liep maar gelukkig was de man met wie ik zo’n tijd liep alert en riep me terug en had ik gelukkig maar 10 m extra gelopen.

Nu kwam het zware gedeelte vol tegen de wind in dit was dan ook echt heel zwaar maar gelukkig liepen we met zijn tweeën en nam hij na een lange tijd dat ik kopwerk had gedaan even over waarna ik weer over moest nemen. Na deze km was ik dan ook echt kapot aan het gaan maar ik was vastbesloten door te gaan, want met mijn tijd zat het goed ik was onderweg naar een tijd onder de 39 en dan komt er iets in me omhoog waardoor ik toch door kan gaan en toen we uiteindelijk bij de laatste kilometer waren kreeg ik een bloedneus waarmee ik gewoon doorgegaan ben het mocht nu toch niet misgaan en bij de laatste 800m zei de man dat ik moest gaan en ik ben dus ook gaan versnellen met alles wat nog in me zat toen ik aan het laatste rondje op de sintelbaan begon zag ik de man die op kop liep al op 3kwart van het rondje lopen en toen ik dus over de finish kwam kreeg ik dan ook een kaartje waarvan ik dacht dat het voor de 2e plaats was maar hij was voor de 1e plaats dus de koploper was een 20km loper en de man waarmee ik meeliep ook, die wenste ik nog veel succes en toen was het wachten op de andere waarmee ik hierheen gekomen was. Deze waren niet allemaal heel tevreden

Maar natuurlijk was ik de prijs niet vergeten ik won namelijk erwtensoep met roggebrood en een rookworst, waar me moeder ook weer blij mee was, want ook me zus werd 2e en hadden we dus veel prijzen om weer te eten dit jaar……

  Brent Pieterse

 

Brent Zegerplasloop 20091114