NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

 

  Achter de brede rug van Wim, is het goed PR's lopen.
 Leuk verhaal Wim .... en gefeliciteerd Miranda !

 ------------------------------------------------------------------------------------------

  Ringvaartloop 29 november 2009

  Een loopje in de buurt en wel in Aalsmeer. Met nu onderhand vaste loopmaat Miranda afgesproken samen te gaan lopen en wie weet met hoeveel andere mensen van de loopgroep.

  Tot onze verbazing waren we de enige. Een leuk loopje dichtbij huis en de 10 EM kostte maar 5 euro en daarvoor kreeg je nog een plantje ook en een reflecterend hesje. Gemiste kans voor de thuisblijvers.

  Wij startten om 11.00 en Miranda had uitgerekend dat we 5.17 per km moesten lopen voor een PR.

  Stiekem liep ik iets harder want met een marathon in de benen ben je onderhand een grote meid in het lopen en 16 km mag dan geen zware opdracht zijn. Het parkoers liep door Aalsmeer en na 3 kilometer de brug over van de Ringvaart en richting Schiphol-Oost.

  Geen onbekende omgeving want ik fiets zo wel eens naar het werk en na een kilometer of 6 waren we bij de volgende brug (vlakbij mijn werk) en gingen we terug. Het weer bleef hetzelfde: regen en regen maar als je liep had je daar geen last van. Inmiddels hadden we iemand opgepikt die ons net aan kon bijhouden en na 11 kilometer kwam er nog een bij.

  Wij bleven ongeveer dezelfde snelheid lopen en het PR van 1.25.52 leek aan barrels gelopen te worden.

  De samenwerking was en bleef goed en Miranda kon lekker wegkruipen achter de brede ruggen om de tegenwind te ontlopen. Je ziet altijd dat als je het tempo vol kunt houden je mensen in gaat halen wat natuurlijk enorm inspireert. Het werd een beetje moeilijker de laatste kilometers maar de marathon-kilometers bleken goed te werken. Vrijwel zonder tempoverlies kwamen we weer aan bij de baan en de laatste honderden meters vlogen we over het baanoppervlak. In een mooie 1.23.48 finishten we en zo liep Miranda meer dan twee minuten van haar record af.

  Zij blij, ik blij, iedereen blij. Heel mooi en toen we na de douche voor een kopje thee gingen bleek zelfs dat Miranda in haar leeftijdsklasse tweede geworden was wat een dikke stapel bankbiljetten opleverde.

  Het kopje thee werd uitgebreid met een broodje kroket.

  Volgende keer in de regio zou ik toch wel wat meer Nieuwkoopse deelnemers willen zien. Een leuk en goedkoop loopje niet ver van huis dat moet toch meer deelnemers uit onze regio opleveren.

  Wim Verhage

 

Miranda en Wim poldervaart