NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

  Weteringloop Kamerik

  Zaterdag 24 april was het prachtig weer, 17° en dat na al die kou de laatste tijd. We (Aad, Barry, Brent, Mark, Michel, Mike en mijzelf) vertrokken gezamenlijk vanuit Nieuwkoop/Noorden en waren veel te vroeg in Kamerik. Was dus ook niet erg dat Michel een wel hele grote omweg van de auto naar de inschrijving te lopen, had gekozen. Bij de inschrijving kwamen we nog Frans Reeuwijk tegen van de dinsdag groep.

  Aad en Barry, de bikkels, liepen de 10 EM en de rest liep 10 KM. Vlak voor de start nog wat zenuwplasjes en we waren er helemaal klaar voor. Brent had zich OP de startstreep genesteld. Zo zou die geen last meer hebben van het tragere volk.

  Leuke van deze loop is dat je in de eerste kilometer en de laatste kilometers langs de vaart heen en terug loopt en dat je dan aan de overkant van de vaart de rest van de groep ziet lopen. De route was verder recht toe recht aan, maar dat vind ik wel prima; hoe minder bochten hoe liever.

  Elke loop die ik tegenwoordig loop is puur genieten. Ben erg blij dat ik überhaupt weer kan lopen na al die maanden gedwongen rust ivm knie problemen. Maar het blijft toch nog steeds een beetje eng. Verg ik niet te veel. Tijden zijn ondergeschikt, als ik maar niet in een blessure beland. Maar gelukkig ging het allemaal erg lekker en later ook geen last gehad.

  Gefinished, lekker gedouched, me weer bij de andere jongens gevoegd. Maar .... we waren Mike kwijt. Die hadden we niet zien finishen en ik had hem een paar kilometer voor de eindstreep nog ingehaald. Wel had ik verhalen gehoord over een iemand die onwel was geworden en waar een ambulance bij was gekomen. Bleek dat Mike assistentie had verleend bij de reanimatie van een 54 jarige vrouw. Hij zag aan de overkant van de vaart dat daar iemand lag met wat omstanders. Heeft toen een fiets gevorderd van een vrouw en teruggereden en geholpen tot de ambulance kwam. Ze was stabiel toen ze afgevoerd werd en dat is ze nog steeds volgens de Kamerik-loop website. Dus hoop dat dat allemaal weer goed komt.

 Klasse van Mike !!!

  De meesten waren tevreden met hun tijd. Zeker Brent, die een PR heeft gelopen 38:27. Knap! Maar ook Barry was zeer content, ze wilde 1:30 lopen, en dat heeft ze ook waar gemaakt. Goed hoor. Op de terugweg kwamen we Frans nog tegen op zijn racefiets. Kijk zo hoort het... met de fiets naar de wedstrijd , lopen en weer met de fiets terug.

  Al met al een heel geslaagde dag en nu op naar de Oranje loop!

 

  Bart

 

Weteringloop 2010