NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

  Een leuk stukje en een heel mooie PR. Gefeliciteerd Brent !

 ------------------------------------------------------------------------------------------

  Oranjeloop Ter Aar 29 april 2010

  Na de wedstrijd in Kamerik had ik spierpijn tot woensdag 28 april dus ik was benieuwd of het wel goed zou gaan.

  Een zeer warme en windloze dag die toch veranderde in een prachtig weertje om ’s avonds lekker een stukje te lopen, niet te warm en een klein briesje oftewel perfect.

  Er was dan ook weer een grote groep mensen die bereid waren om zich weer lekker pijn te gaan doen op de 5 of 10 kilometer. Wij waren natuurlijk ook weer van de partij, het begon met een lekker stukje warmlopen over de dijk op deze manier verkende wij het parcours ook een beetje. net voor de wedstrijd nog even met Gert jan en Lucas over het strijdplan gepraat en toen gingen we van start.

  Vorige wedstrijd in Kamerik had ik de eerste kilometer afgelegd in ongeveer 3 minuut en 33 seconden dit was natuurlijk veel te snel en dus nu wilde ik wat rustiger aan gaan doen, maar Gert jan gaf me toch letterlijk en figuurlijk een duwtje en vond dat ik toch sneller moest lopen en ja dat doen we dan maar. Dankzij deze actie kwamen wij samen in een mooi groepje die eigenlijk toch iets te hard liepen. Het waren zware eerste kilometers om maar in het spoor te blijven van de groep dit lukte dan ook wel aardig. Na ongeveer 4 kilometer op een weg naar beneden moest Gert jan afhaken en toen ik ook dreigde af te haken hoorde ik wat geschreeuw van Gert jan dat ik bij moest blijven. Ik dus met alle macht proberen bij te blijven en ik kon dan ook nog net aanhaken.

  Bij het waterpunt liep de weg een klein beetje naar boven en hier heb ik dan ook weer een paar meters verloren door wat water te pakken, maar met een hele droge mond gaat het ook niet dus ja.

  Wij kwamen toen weer op de dijk uit waar wij al hadden warmgelopen daar hadden we tegenwind en het was dan ook jammer dat ik net 10 meter achter de groep liep en daar dan ook weinig profijt van had, bij het bruggetje waar wij later over de finish zouden gaan stond Gerwin wat nummers door te geven en toen hij toevallig net de andere kant op keek kwam ik langs en zag hij mij dus niet direct, maar 2 tellen later hoorde ik hem nog zeggen “Loop naar die groep toe dat kan je makkelijk” ik dacht ook dat kan je wel zeggen maar mijn benen begonnen wel vol te lopen en op kleine stukje dijkaf kwamen de braakneigingen opzetten dus even een paar tellen goed ademen natuurlijk wel gewoon doorlopen want we gaan natuurlijk geen tijd verspillen. De braakneigingen waren weg maar het tempo was toch wel een beetje ingezakt en ik bedacht dus dat ik nog wel ff de laatste 2,5 kilometer na het keerpunt zou versnellen.

  Na het keerpunt zie je al die mensen lopen ik zag dan ook dat Michel op weg was naar een PR wat natuurlijk een goede zaak is ook zag ik dat Aad goed liep. Nadat ik Aad had gezien bedacht ik dat ik me weer even wat meer moest focussen en dat resulteerden dan ook in een hoger tempo. De laatste honderd meter, waar ik normaal nog even een eindsprint uit mijn benen pers, waren dit keer een hel me maaginhoud kwam wat naar boven waar de speaker gelijk op reageerden”Oh daar moet nog even wat uit” Maar toch een geslaagde race want een tijd van 37.34 was 52 seconden sneller als mijn oude PR.

  Bijna iedereen had een PR of was in ieder geval zeer tevreden over hoe die gelopen had zeker Michel die toch weer eens zijn PR wilden verbreken en dat op een zeer fraaie wijze deed. Een zeer geslaagde voor vele. Nu maar hopen dat de tijden goed genoteerd zijn en dat de handschriften goed te lezen zijn want ja Aad het was weer eens een drama in Kamerik : Aad Fieterse Club: FKN 185 Volgende keer wat netter schrijven dus.

 

  Brent

 

Oranjeloop 2010