NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

  De Jong Sport lopers in de omloop van Noordwijkerhout en de Vakantie makelaar loop in Uithoorn.

  De twee laatste lopen van het Zorg- en Zekerheidcircuit in 2010. En wat een tegenstellingen.

  De Omloop van Noordwijkerhout (halve marathon) was traditiegetrouw in warm weer en met een mooi parkoers. Langs de bollenvelden, een steil duin en de duinen in , een stukje door de bossen en een stuk langs de Leidsevaart. In de warmte ging het duo Miranda en Wim samen op pad. Omdat ze qua snelheid aan elkaar gewaagd zijn is het leuk om samen te lopen. Je kunt elkaar een beetje helpen en moed inpraten. Vooral de laatste meters zijn soms zwaar en met zijn tweeŽn gaat het dan toch beter. Het bleek toch weer dat de trainingen bij de trainers van Robeyís Gym zijn vruchten afwerpen want de hele loop werd in een gelijkmatig tempo van ongeveer 5 minuten per kilometer afgelegd.

  Na 1.46.20 werd er gefinished en zeer tevreden werd de mooie plant afgehaald die je kreeg als herinnering.

  In Uithoorn bij de Vakantie Makelaar loop van 16.1 kilometer waren de omstandigheden totaal anders. Van de heerlijke warmte naar veel regen en kou. Het werd niet warmer dan 8 graden en het regende constant en dan ook nog eens keihard. Door de diverse werkzaamheden in Uithoorn was het parkoers anders uitgezet maar het laatste stuk langs de Amstel zat er toch weer in. Ook de Nesserlaan met regen en wind tegen hakte er in.
Na een eindsprint finishte Miranda in 1.20.00 en Wim in 1.20.01. Miranda zat een seconde boven haar PR en het was toch wel balen toen we hoorden dat door het andere parkoers het 150 meter teveel geworden was. Toch heel tevreden namen we de fraaie rugzak in ontvangst (je moest minimaal 6 van de 7 lopen hebben gedaan) en nog even wachten op de uitslag van de anderen . Miranda stond nl. vierde in haar leeftijdsklasse en wie weet was er wel een tegenstandster op vakantie of ziek. Dit was niet het geval en de vierde plaats bleef het. Toch een mooie prestatie en dat biedt perspectieven voor het volgend jaar.

  Afsluitend kunnen we zeggen dat het allemaal weer prima geregeld was en het Zorg- en Zekerheid circuit is zeker aan te raden.

  Wim