NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

  8 KM genieten in Katwijk

 ------------------------------------------------------------------------------------------

Vanavond, maandagavond 17 mei, is de eerste van de 5 Katwijkse Strandlopen weer gehouden.
Had deze vorige jaar al twee keer gelopen en keek er naar uit dat ze weer zouden beginnen.

Vanavond was het zo ver. Inschrijven in paviljoen 'Zee en Zon' op het strand. Heb maar gelijk het gehele circuit geboekt, voor 12 euro totaal. Dus lekker goedkoop. Het was prachtig weer, blauwe lucht, lekker windje maar niet te. Denk zo'n 13.

Afstanden zijn 2 km voor de jeugd, 4 en 8 km. Lopen naar het zuiden en halverwege weer terug. Fijn simpel.
Iedereen start tegelijk. Lekker rommelig in het begin en verder is het heerlijk kleinschalig. Denk dat er voor de 8 km, zo'n 25 lopers waren, maar dat heb je pas door als je voorbij het 4 km keerpunt bent.

De kunst bij strandlopen is harde ondergrond te vinden, want in rul zand lopen houd je maar heel kort vol. Nou die harde ondergrond is er wel langs de vloedlijn, maar het hangt sterk af van het tij hoeveel daarvan is. Vanavond hoogtij en dat betekent een smalle strook. Op sommige stukken is het wel ploeteren, maar dat is ook wel weer de charme. Grootste gedeelte is best redelijk.

Lekker de wind in de kop, golven naast je, prachtig uitzicht ... het is gewoon puur genieten.

Maar natuurlijk is het ook een wedstrijd dus het is ook buffelen en kijken of je diegene die je voor je in het vizier hebt nog kan inhalen. Liep zo'n 5 km lang achter iemand en de afstand werd steeds groter tot een paar honderd meter. Toch kon ik die nog inhalen in de voorlaatste kilometer en dat gaf ook weer een lekker gevoel.

Al met al een heel geslaagde loop en absoluut aan te raden.
De volgende loopjes zijn maandag 31 mei, 7, 14 en 21 juni. Neem eens een kijkje op de site van de organiserende vereniging http://strandlopen.avrijnsoever.nl en wie weet tot ziens !

 

  Bart

 

Strandloop katwijk 2010