NieuwsAgendaUitslagenFoto'sInformatieLinksGastenboek

 
Wim gaat helpen in Manilla. Hij zoekt sponsors voor rijst en (tweedehands) functionele T-shirts.
Jullie hulp wordt zeer op prijs gesteld !

 ------------------------------------------------------------------------------------------

  Bahay Aurora

 
Bahay Aurora is een kindertehuis bij Manilla op de Filippijnen. Een kindertehuis waarbij de leiding in handen is van Nederlanders. Ze vangen kinderen op die op straat bivakkeren zonder ouders e.d. en plukken ze soms letterlijk vanaf de vuilnisbelt.
Een mooi initiatief, zie voor meer info www.bahayaurora.nl
Wil je precies zien waar het om gaat kun je hier ook op Youtube een video bekijken.

De oprichter is nu bezig om een hardloopwedstrijd te organiseren voor de kinderen van scholen in de nabijheid, mede om ze aan het bewegen te krijgen. De hardloopwedstrijd zal plaatsvinden op 29 januari 2011.
Via de contacten die de KLM overal op de wereld heeft hebben ze de KLM Road Runners gevraagd logistieke steun te verlenen omdat wij (onze secretaris is o.a. racedirecteur van de Haarlemmermeermarathon) enige hardloopervaring hebben.
Nu is de voorzitster van de KLM Road Runners zeer actief bij de WOS, dat is Wings Of Support. Dit zijn een aantal mensen die bij luchtvaartmaatschappijen werken, zoals KLM, Martinair, Transavia en sinds kort ook Arkefly. Deze mensen ondersteunen projecten in gebieden waar de mensen nog een zetje in de rug kunnen gebruiken. Veel mensen doen mee, zoals de organisator van de Dam tot Dam voor KLM’ers die de overgebleven shirts ter beschikking stelt.

De prijzen voor de wedstrijd bestaan uit zakken rijst omdat dit natuurlijk een zeer nuttig item is.
Ik ga naar die wedstrijd toe om mee te helpen als vrijwilliger (allemaal op eigen kosten).
Als er mensen zijn die een zak rijst (of een gedeelte daarvan) willen sponsoren zorg ik er persoonlijk voor dat er 100% van de gift bij het kindertehuis aankomt. Het wordt persoonlijk door mij of een andere KLM-er aan de leiding gegeven zonder dat er een cent aan kosten afgaat.
Als je dus iets voor een goed doel wilt geven maar geen strijkstok wilt hebben is hier je kans.
Een zak rijst van 50 kg kost omgerekend 18 euro.
Als er nog lopers zijn die (liefst) functionele T-shirts niet meer gebruiken: bij het kindertehuis kunnen ze die altijd gebruiken.
Ik zou iedereen willen vragen de filmpjes en video’s eens te bekijken en dan zul je zien dat wij het in Nederland nog niet zo slecht getroffen hebben.

Hopelijk hoor ik van jullie, Wim. (Donderdags of via wim42195@hotmail.com)

p.s tot een maximum van 5 zakken rijst verdubbel ik op eigen kosten de binnengekomen gelden.

 

Bahay Aurora Kindermarathjon 1

Bahay Aurora Kindermarathjon 2